top of page
Zoeken

BLOEMBOLLEN VOOR BIODIVERSITEIT

De jongeren van de Lange Weg groep Noah werden gevormd in februari 2023. Het zijn enthousiaste jongens en meisjes die graag de handen uit de mouwen steken voor een concreet project, liefst iets rond de natuur. Om hun gezamenlijk traject van De Lange Weg af te sluiten, kozen ze ervoor om de boodschap van 'Laudato Si' in praktijk te brengen. Daarom kwamen ze op maandag 30 oktober samen met hun catechisten Joke, An en Caroline aan de kerk van Haacht Station om mee te werken aan de verdere ontwikkeling van de bloemenweide.


Na een korte uitleg over de klimaatopwarming en de oproep van Ecokerk gingen ze met veel ijver aan de slag om 350 bloembollen,narcissen, tulpen en krokussen, te planten. Met plezier werden de bollen uitgestrooid voor een natuurlijk effect. Regen kon de pret niet verstoren.

Ook pastoor Theo en de vormheer Patrick Maervoet kwamen een kijkje nemen. Een journalist van Kerk en Leven kwam foto’s nemen en zal een verslag maken voor Kerknet.Insectenhotelletjes aan de kerkweide aan Haacht-Station

In de namiddag gingen de jongeren aan de slag met houten kistjes en allerlei natuurlijk materiaal om insectenhotelletjes te maken. Deze zullen aan de oostelijke buitenmuur bevestigd worden als schuilplaats voor vlinders, bijen en andere insecten.

Op deze manier wordt er een duidelijke bijdrage geleverd aan de biodiversiteit op dit kleine terrein aan de kerk. Hiermee nodigen de jongeren ons uit om als geloofsgemeenschap samen te werken aan een toekomst die overeenkomt met wat de Schepper ermee bedoeld heeft.Het engagement van De Lange Weg – groep Noah is nog niet helemaal af

Op 11 november werkt deze groep jongeren mee aan de beplanting van de troost-en stilteplek rond de Laarkapel van Sint-Anna in Boortmeerbeek. Deken Patrick, hun vormheer, gaf deze interessante tip.

Ter voorbereiding van dat werkmoment, sloot groep Noah de dag van 30 oktober af bij de architecten Sven en Christelle van UNIK-ID. Architect Sven gaf hen toelichting over het mooie en vooral verbindende idee achter deze bijzondere site. Diaken Frans Schoovaerts lichtte toe waarom deze kapel oorspronkelijk gebouwd werd. Onze jongeren zijn deel van een groep vrijwilligers die van deze plek een stilteplek willen maken voor jong en oud. De diaken sprak de jongeren heel enthousiast aan en noemde hun bijdrage echt 'straf'. Het was een erg gemoedelijk moment.


Je bent nooit te klein om een deel van de verandering te zijn!


Tekst en foto’s Joke Vanacker en Wies Beckers

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page