top of page
Zoeken

feest van de goede herder
Op zondag 21 april, de vierde zondag van Pasen kwamen gelovigen uit onze pastorale zone om 10.30 uur samen in de kerk van Sint-Remigius om het feest van de Goede Herder en ook roepingenzondag te vieren. Het is tegelijk ook het feest van onze parochie die de naam 'De Goede Herder' draagt.


Het werd een vreugdevolle en bemoedigende viering in verbondenheid, muzikaal ondersteund door het gemengd koor en organist Louis.
Al tijdens de inleiding hoorden we dat Jezus de Herder bij uitstek is die zielsveel van zijn schapen houdt, met hen op weg gaat en hen ook roept om in zijn spoor te gaan.Tijdens een inspirerende preek stond pastoor Theo stil bij de woorden uit het Evangelie en het beeld van de Goede Herder. Een Herder die niet alleen zijn schapen roept maar hen ook weer naar buiten leidt.


Jezus die ons liefdevol en zorgzaam roept, de deur openzet zodat we de vreugde van het samenzijn en van ons geloof als een geschenk kunnen ervaren.

Maar die ons ook aanspoort om onze comfortzone, onze eigen kleine wereldjes, ons egoïsme en individualisme te verlaten en oproept om ons open te stellen voor de ander, wie die ook is. Hij benadrukte dat dit de betekenis van Zijn missie en ook van onze missie samen is.

Hij eindigde met de woorden van paus Franciscus ter gelegenheid van roepigenzondag: 'Sta op! Laten we ontwaken uit onze slaap en onze onverschilligheid achter ons laten. Laten we de deuren openen van de gevangenis waarin we ons vaak opsluiten, zodat iedereen zijn of haar eigen roeping in de Kerk en in de wereld kan ontdekken en een pelgrim van hoop en en vredestichter kan worden!'Aan het eind van de viering bedankte diaken Jean Paul nog alle mensen die zich geroepen voelen om zich als vrijwilliger te engageren in onze pastorale zone.


Na de zending en zegen was er tijd voor de een receptie: een warm moment van ontmoeting waarbij we de vreugde van de verbondenheid mochten ervaren en met elkaar konden delen ...

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page