top of page
Zoeken

FILM THE LETTER

Op donderdag 21 september is iedereen vanaf 19 uur van harte welkom in het ontmoetingscentrum van Haacht Station, Neysetterstraat 5 te Haacht.

Die avond zal o.a. de film ‘The Letter vertoond worden.


In 2015 schreef paus Franciscus Laudato Si’. In deze encycliek richt hij een oproep aan alle mensen om de klimaatproblemen ernstig te nemen en samen te werken aan oplossingen voor deze milieucrisis die vooral de armen treft.

Vorig jaar, op 4 oktober, lanceerde het Vaticaan een film met de naam 'The Letter'. De paus schrijft een brief naar 4 mensen en nodigt hen uit voor een gesprek. Deze personen vertegenwoordigen elk een ‘stem’ die niet gehoord wordt aan de grote vergadertafels. Ze vertolken het standpunt van de armen (Senegal), de jongeren (India), de inheemse volkeren (Amazone) en de natuur zelf (Hawaï).


De documentaire volgt hun reis naar Rome en Assisi en de buitengewone ontmoetingen die daar plaatsvinden. De kijker wordt geraakt door de persoonlijke verhalen en de invloed van de planetaire crisis op het leven van de mensen en de natuur.


De film The Letter maakt niet moedeloos maar geeft impulsen om onze handen ineen te slaan en samen te werken. Als gelovigen worden we uitgenodigd om op de eerste rij te staan en de zorg voor de schepping ter harte te nemen. We moeten onze oren goed open houden om ‘het geschrei van de armen en de aarde te horen’. Het zorgzaam omspringen met de natuur gaat hand in hand met het zorgen voor elkaar.Ecokerk wil ons daarbij tot inspiratie en steun zijn.

Karel Malfliet, stafmedewerker van Ecokerk, zal de film The Letter voor ons inleiden en nabespreken.


Datum: donderdag 21 september 2023

Plaats: Ontmoetingscentrum van Haacht-Station, Neysetterstraat 5

19.00 uur: gebedsdienst

19.45 uur: inleiding en vertoning van de film The Letter

21.15 uur: nabespreking


Van harte welkom!

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page