top of page
Zoeken

PLUSKAMP 2023 te gast in haacht

Pluskamp is een jeugdkamp vol activiteiten en brengt elk jaar enthousiaste jongeren samen. Zes dagen spelen, lachen, dansen, knutselen, zingen, praten denken, bezinnen en bidden zorgen telkens weer voor een ongelooflijke ervaring.


Ook dit jaar kwamen opnieuw 100 jongeren van IJD Brussel, IJD Vlaams-Brabant & Mechelen en IJD Hasselt samen om een week op Pluskamp te gaan in de eerste week van juli. Dit jaar waren we te gast in Don Bosco Haacht.Al vanaf het eerste moment was de warme pluskampsfeer voelbaar. De jongeren kwamen toe onder een stralend zonlicht en het kamp werd geopend met een mooie gebedsviering. Iedereen voelde zich meteen thuis in de grote Pluskampfamilie! Samen met leeftijdsgenoten genoten we een hele week lang van spel, gesprekjes en vriendschap. Al meteen van de eerste dag werd duidelijk dat dit opnieuw een warm Pluskamp zou worden. Tijdens de avondsluiting was de warmte, liefde en vriendschap al sterk aanwezig.


Dinsdag werd een levensgroot tetris-spel gespeeld, konden we spikeballen en werd er zelfs in de vorm van een spel op zoek gegaan naar het gewaad van onze kamppriester, Guido. Gelukkig werd het gewaad snel gevonden en konden we op woensdag met een gerust hart op dagtocht vertrekken. We verkenden de mooie omgeving van Haacht en genoten van de Haachtse cultuur. ’s Avonds was het tijd om even stil te vallen en kregen we de kans om deel te nemen aan een verzoeningsmoment. Dit leverde opnieuw een mooi einde van een mooie kampdag op.
Donderdag was het tijd om de handen uit te mouwen te steken. Elke groep nam op zijn eigen manier deel aan een engagement, er werden bloemen gemaakt voor een WZC, er werd een ijsjeswandeling georganiseerd met ouderen en we kregen bezoek van minister Benjamin Dalle, die stond te popelen om mee deel te nemen aan de mooie sfeer die Pluskamp heet.


Vrijdag was het al tijd om stilaan afscheid te nemen van deze geweldige Pluskamp-week. Nadat er weer een hele dag gevuld was met fijne spelen, mooie gesprekken en warme knuffels genoten we samen van een afsluitend kampvuur. Er werd gelachen, gezongen en gedanst!Na de opkuis zaterdag en de afsluitende eucharistieviering ging iedereen opnieuw richting zijn eigen huis en bedje. Een warme douche en een comfortabel bed zijn na een week kamp welkom, maar stiekem kunnen we al niet meer wachten om volgend jaar opnieuw op kamp te vertrekken.


Wil je meer weten over Pluskamp 2024?

Surf dan naar www.pluskamp.ijd.be daar houden we je zeker op de hoogte van de nieuwe editie van Pluskamp!


Tekst en foto's Tine Peeters, IJD


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page