top of page
Zoeken

vormelingen zeggen: ja!

Op zondag 3 maart verzamelden alle kandidaat-vormelingen van onze pastorale zone in de kerk van Sint-Remigius. Ze kwamen al om 9.30 uur samen om de liedjes van hun vormselviering in te oefenen.Om 10.30 uur sloten ook hun familieleden aan om, samen met alle gelovigen van onze parochie De Goede Herder, in een volle kerk eucharistie te vieren. Voor de kandidaat-vormelingen was het ook de viering van hun naamopgave en kruisaanvaarding, een belangrijke stap op weg naar hun vormsel.


In de lezing uit het boek Exodus hoorden we hoe God zijn Naam bekend maakt: 'Ik ben de Heer, uw God'. Daarna ontvangt Mozes de 'Tien Geboden', leefregels die de juiste richting aanwijzen.


De kandidaat-vormelingen luisterden aandachtig naar pastoor Theo, die hun tijdens zijn preek bij naam noemde, een naam waardoor God hen kent als zijn zoon of dochter. Theo benadrukte dat hun naamopgave een keuze is om Jezus te volgen, om het geloof als christen te durven tonen en om zich te engageren. Want, zo zei hij: 'geloven is een werkwoord'.In een kring rond het altaar gaven ze hun namen op en ontvingen ze van de catechisten een olijfhouten kruisje uit Bethlehem, dat ze zelf rond hun hals hingen als teken van hun bereidheid om te leven in verbondenheid met elkaar en met God.


Zo mochten we op deze derde zondag in de veertigdagentijd in verbondenheid met de kandidaat-vormelingen en alle aanwezige gelovigen ook dankbaar eucharistie vieren.


Aan het einde van deze inspirerende en bemoedigende viering werd aan alle aanwezigen nog een kop koffie aangeboden in het kader van de actie 'koffiestop' ten voordele van Broederlijk Delen.

Want ook solidariteit is een belangrijke opdracht voor elke christen.


78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page