top of page
Zoeken

vREDESWANDELING

Achtste Vredeswandeling te Haacht

Zaterdag 30 september 2023


Een wandeling in het groen rond Haacht. Niet zomaar een wandeling, maar één die tijd maakt om letterlijk en figuurlijk halt te houden bij thema’s oorlog en vrede, bruggen bouwen, respect en verdraagzaamheid, vergeving en verzoening.


De oorlogsmonumenten op het parcours zijn niet enkel een herinnering aan de oorlog in het verleden maar ze zijn stille getuigen die ons oproepen om ook vandaag te werken aan vrede.


Vrede in die zin dat vrede meer is dan afwezigheid van oorlog. Vrede heeft te maken met de keuzes die we zelf maken bij lastige situaties, meningsverschillen, kleine of grotere conflicten. Niet alleen veraf, maar ook kortbij.


Daarom vertellen we concrete verhalen van mensen die de moed vonden om in te gaan tegen de normale vergeldingsdrang want ze kozen er voor om geweld met liefde te beantwoorden.


Niet naïef, maar heel moedig want in de breuklijnen van het leven, door het aangedane geweld, kan ook een positief verzet ontstaan van solidariteit, respect en vriendschap.Praktisch

Een groene lus van 16 km via de oevers van de Dijle naar de Hansbrug en de Antitankgracht. De weg voert langs het Haachts Broek en het Herdenkingsbos met de Vredesboom terug naar de vertrekplaats.


Zaterdag 30 september.2023. Vertrek aan het station van Haacht om 10.15 uur – eind uur voorzien rond 16.30 uur.

Wandelaars die een halve dag willen meestappen kunnen om 13.:00 uur afronden of aansluiten aan het kasteel van Roost. Picknick en drank zelf voorzien.


Wandel je mee?

Graag vooraf een seintje aan wiesbeckers@live.be of luc.taverniers@telenet.be

016 60 89 36 of 0474 33 27 82.

21 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Zeer mooi initiatief. Bedankt aan de organisatoren. 😊

Like
bottom of page